torsdag den 10. september 2009

Kender du det:

- når du sidder på toilettet, og strømmen går, så du må gøre dig færdig i mørke?
- når man går i supermarkedet og en Head & Shoulders koster over 40 kr., fordi det kun er rige hvide mennesker der bruger shampoo?
- når den lokale regering laver en ny boulevard med to spor i hver retning, adskilt af et helleanlæg i midten, og folk så stadig kører i hver retning i begge spor?
- når du skal bruge en kost, og du så får en bunke kviste stukket i hånden, fordi kun ”dovne” mennesker bruger koste med skaft?
- når du skal i bad om aftenen, og du så står i skæret af din pandelampe med din blegefede krop?
- når du føler, at hele gaden kigger på dig pga. din hudfarve?
- når din morgenkaffe smager bemærkelsesværdigt meget af petroleum?
- når man bare går ind, og spørger på politistationen efter et kørekort?
- når det mest brugte byggemateriale i byen er blikplader?
- når man bruger mere tid på at køre ved siden af vejen end på vejen?
- når det er en godt ting, at maden smager af fisk – når det burde være millionbøf?


Men kender du også det:

- at hver eneste morgen du kører ud i byen, så ser du husene ligge spredt i disen mellem klipperne i det mest fantastiske landskab?
- at alle dem du møder, spørger om du har det godt i landet, og står og ryster din hånd i et minuts tid af ren begejstring?
- at cruise gennem byen til tonerne af Nothin' But A G-Thang, og det bare føles som om hele byen følger beatet?
- at når du besøger markedet, så kan du købe håndværksvarer til priser der kan få kineserne til at ryste?
- at du uden videre kan sige goddag til fremmede mennesker på gaden og i bussen – og ikke bare fordi man er hvid, men fordi tonen mellem mennesker bare er bedre?

Hvis man kan sige ja til noget af det, så kan man også sætte sig ind i, hvordan det er at være i Nigeria.

3 kommentarer:

  1. Jeg har engang gjort i en spand midt ude i en mørk, kold og fjendtlig skov, tæller det?? Ej, det lyder denondelynme som en oplevelse, du får dig der. Glæder mig til at få et par af de der håndsyede sandaler i fødselsdagsgave forresten, jeg bruger 43-44 :-) FYI er jeg sgu kommet ind på det kollegium, jeg fortalte dig om, det er for nizzle! Nå, håber du har det lige så godt, som det lyder som om. Snakkes!

    SvarSlet
  2. Det lyder virkelig autentisk :-) og vildt spændende.Det er lidt anderledes end at være på en primitiv tut i DK et par dage med mulighed for at tage et smut hjem, hvis det bliver for træls. Nyd det!

    SvarSlet
  3. Christian Houmøller12. september 2009 kl. 17.00

    Hej Asger, hvor er det fedt at høre om alle dine tanker og oplevelser i Nigeria. Du skriver jo vildt fedt, og sjovt! Og ja, når man har været der, så kender man netop alt det. Nyder virkelig dine refleksioner og kommentarer til alt det anderledes og tankevækkende som et møde med Nigeria giver, specielt en 5 timer lang gudstjeneste... Det var egentlig bare det jeg ville sige, keep up the good work!
    hilsen Christian (ham fra Reach Out udvalget)

    SvarSlet